Opruimen, waar te beginnen: de keuken

De keuken, bijna altijd de kleinste ruimte in het huis met de meeste opbergmogelijkheden. MOBOX geeft een aantal tips om je keuken weer helemaal opgeruimd te krijgen en hoe je omgaat met het inrichten van een kleine ruimte.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vaak heb je in je keuken verschillende soorten bakjes en potjes om spullen in op te bergen. Om overzicht en rust te creëren kan je het beste dezelfde soort bakjes en potjes aanschaffen. Zorg voordat je op pad gaat om deze spullen aan te schaffen dat je je keukenkastjes opmeet op hoogte en breedte. Zo weet je zeker dat ze passen en hoeveel je er nodig hebt.

Zorg ook dat je een sopje hebt met een afwasborstel, doeken en keukenpapier en eventueel een stoffer en blik of bezem.

Maak secties in je keuken

Maak ook bij je keuken secties. Begin bij je kruidenkast of je koelkast, heb je een van de secties af ga dan verder met de volgende. Zo hou je het het langst vol en kan je na het voldoen van een sectie een pauze nemen en met een scheut nieuwe energie beginnen aan de volgende sectie.

Dagelijks gebruik

Er zijn altijd wel spullen die je dagelijks gebruikt in de keuken, zoals bepaalde soorten kruiden, servies en mokken (iedereen heeft zijn of haar favoriet!). Zet deze spullen vooraan in de kast, zo kan je er makkelijk bij. Dit betekend dus ook dat de spullen die je minder vaak gebruikt (zoals je mooie servies voor dinner parties of kerst) achter in je kast komen te liggen. Zo heb je deze spullen nog bij de hand, maar staan ze niet in de weg voor de spullen die je dagelijks gebruikt.

Gebruik je aanrecht en de omgeving eromheen

Lege flessen die in de raamkozijn staan, boodschappen die op de eettafel blijven liggen, pannen die op het fornuis staan. Iedereen heeft wel iets in de keuken staan wat eigenlijk ergens anders hoort. Dit zorgt voor meer rommel in het oog. Vaak gebruiken we het aanrecht niet voor het opslaan van spullen omdat we de ruimte nodig hebben om het eten voor te bereiden. Maak daarom gebruik van de ruimte er omheen. Een messenblok staan bijvoorbeeld heel erg chique op je aanrecht, als je hier de ruimte niet voor hebt zijn er (bijvoorbeeld bij de ikea) handige magnetische strips te koop die je aan de muur kan hangen. Zo heb je je mensen bij de hand en liggen ze niet in de weg en is het nog eens veilig omdat kinderen er niet bij kunnen. Dit kan je ook doen met je meest gebruikte kruiden of keukengerei.

  • Pannen
    Pannen zijn misschien wel het meest handigst om op te bergen. Ze hebben allemaal een verschillend formaat en je kastjes zijn meestal niet hoog genoeg om ze op te stapelen. En dan zit er ook nog een deksel bij. Deksels zijn makkelijk op te hangen aan de binnenkant van je keukenkastje. En zo bespaar je weer ruimte in je kastje om je pannen op te bergen.
  • Bestek en keukengerei
    Bij de meeste winkels kan je verdelers vinden voor je bestek. Maak hier gebruik van, zo ligt alles georganiseerd en heeft het een toegewezen plekje.
  • Keukengerei
    Groot keukengerei zoals houten pollepels, soep-lepels, spatels passen niet altijd in je besteklade. Deze kan je het beste in een pot naast je fornuis zetten, zo heb je ze altijd binnen handbereik en omdat je ze bundelt staat het ook nog eens leuk.

De kruidenkast

Iedereen heeft hem het kruidenkastje. Het kastje waar je kruiden hebt verzameld die je nodig had voor dat ene gerecht wat je met kerst gemaakt hebt en het vervolgens nooit gebruikt. Zorg in je kruidenkast dat je de kruiden die je het vaakst gebruikt in een bakje vooraan in het kastje zet. De rest van de kruiden moet je goed doorlopen op bewaren of weggooien en vergeet niet de houdbaarheid te checken! Stop de kruiden die je wilt bewaren in een laag bakje (of bakjes) en zodra je iets zoek kan je gemakkelijk het bakje uit de kast halen en ze opzoeken op je aanrecht.

Je tupperware/bewaarbakjes

Heb jij ook een berg met bewaarbakjes waar je het dekseltje van mist, of juist andersom? Maar je houd er aan vast voor het geval dat? Het beste is om dit weg te gooien, want de kans dat je het nog gaat vinden is meestal klaar en al die losse bakjes en dekseltjes nemen veel ruimte op en je hebt weinig overzicht. Van het bakje waar je geen dekseltje van heb kan je wel gebruik maken als bijvoorbeeld een divider voor losse spullen in de keuken.

De voordelen van MOBOX

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Inclusief: 10 verhuisdekens, 3 vastzetbanden en 1 slot met sleutel

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Extra handig meegeleverd: 1 steekwagen en 2 meubelhondjes

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] De opslagbox wordt verwarmd en beveiligd opgeslagen

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Na de eerste maand huur, per week opzegbaar

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Gratis tussentijdse toegang, de koffie staat klaar

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Vervoerskosten bij 3 maanden huur gratis

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin!

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin! Heb je een opslagbox gehuurd van MOBOX en ga je binnenkort verhuizen? Dan is het van groot belang dat je de sfeer er tijdens jouw verhuisdag goed inhoudt. Ten eerste zorgt dat ervoor dat alles op rolletjes...

Voorjaarsschoonmaak

Lekker de frisse wind door je huis! De voorjaarsschoonmaak hoort bij de lente. Zo was het vroeger al, aan het einde van de winterperiode, om zo het nieuwe seizoen in te luiden. De ramen en deuren mogen open, vloerkleden uitgeklopt! De grote opruiming en een heerlijk...

We maken kennis met Jeroen: Chauffeur en logistiek medewerker MOBOX.

Ik wil me graag even voorstellen: Ik ben Jeroen en ik ben logistiek medewerker en chauffeur bij MOBOX.

Vijf tips om je kerstspullen netjes op te bergen

Aan het begin van dit nieuwe jaar geef ik je een paar tips die aan het eind van dit jaar goed van pas komen. Een paar tips om je kerst spullen netjes op te ruimen. Het optuigen van de kerstboom en het decoreren van het huis aan het einde van het jaar zal zo weer extra...

Mobiele Opslag nu ook beschikbaar voor zakelijke klanten.

Zakelijke Mobiele Opslag [persbericht] Intobusiness.nlParticuliere klanten kenden de voordelen al langer, maar ook zakelijke klanten kunnen sinds kort gebruik maken van de service van Mobox. Thomas Menken, eigenaar en aanbieder van de mobiele opslagboxen, ziet ook in...

Ruimtecalculator

Tuintafel
Tuinstoel
Ligstoel
Grasmaaier
Wasmachine
Droger
Kast (groot)
Verkleedkist
Mobox verhuisdozen
Fiets
Gereedschapskist
Surfplank
Mobox verhuisdozen
Bed (1 persoons)
Bed (2 persoons)
Matras (1 persoons)
Matras (2 persoons)
Kledingkast (klein)
Kledingkast (groot)
Nachtkastje
Mobox verhuisdozen
Koelkast
Diepvriezer
Afwasmachine
Magnetron
Eettafel
Stoelen
Gasfornuis
Wasmachine
Mobox verhuisdozen
Bureau
Bureaustoel
Archiefkast
Computermeubel
Tafel
Stoelen
Mobox verhuisdozen
Bank (2 persoons)
Bank (3 persoons)
Boekenkast
Eettafel
Eettafel stoelen
Bijzettafel
Wandmeubel
Salontafel
Fauteuil
Dressoir
Televisiemeubel
Mobox Verhuisdozen

Berekende ruimte

Benodigde ruimte
0.00 m3
Kies je opslagbox
8 m3 Opslagbox
0
14 m3 Opslagbox
0

Voor de aangegeven postcode is het niet mogelijk om direct een opslagbox te reserveren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.Chat on WhatsApp