Verhuisdagen opnemen, kan dat?

Verhuizen is vaak een hele onderneming. Als je gaat verhuizen, is het fijn als je daar wat extra vrije dagen voor hebt. De verhuizing zelf duurt vaak een hele dag. Maar ook voor en na de verhuisdag heb je tijd nodig om o.a. spullen in en uit te pakken. Een paar extra vrije dagen zullen dus welkom zijn. Het kan zijn dat je recht hebt op verhuisdagen: dit zijn extra vrije dagen die je op kunt nemen rondom je verhuizing.

Gemiddeld kunnen Nederlandse werknemers twee werkdagen bijzonder verlof per jaar opnemen voor hun verhuizing. Of je verhuisdagen kunt opnemen, hangt af van je werkgever. Als je verhuisdagen kunt opnemen in het kader van bijzonder verlof, lever je geen verlofuren in en wordt je loon gewoon doorbetaald.

Afhankelijk van je cao.

Vrije dagen voor een verhuizing zijn niet wettelijk geregeld, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwangerschaps- of zorgverlof. Werkgevers kunnen zelf bepalen of ze wel of geen verhuisverlof geven aan werknemers. Vrije dagen voor een verhuizing vallen onder ‘bijzonder verlof’. De regels voor bijzonder verlof zijn te vinden in je CAO, arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement.

Wil je weten of je recht hebt op vrije verhuisdagen? Kijk dan dus je CAO na. Weet je niet zeker onder welke CAO je valt? Dan kun je dat in je arbeidscontract terugvinden of aan je werkgever vragen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Natuurlijk is het aantal vrije dagen schaars, het is daarom enorm belangrijk om van te voren je verhuizing al goed te plannen. Dit kun je doen in het weekend of in eventuele aankomende wettelijke vrije dagen of vakanties. Efficiëntie is in dit geval enorm belangrijk, hierdoor kan je er namelijk voor zorgen dat de benodigde uren voor de verhuizing aardig inkrimpen. Begin dus tijdig met het uitzoeken van spullen en het eventuele uitruimen van kasten en inpakken van dozen.

Maak je verhuizing makkelijker

Tijdens de verhuizing worden vrienden en familie opgetrommeld om te komen helpen. Tevens kun je kiezen voor een mobiel opslag bedrijf. Dit is vooral makkelijk als er nog een periode te overbruggen valt tussen het oude en het nieuwe huis. De box word voor de deur geleverd op de dag dat je wilt gaan verhuizen. Iedereen helpt mee om de box in te laden en vervolgens gaat deze weer mee naar de opslag. Je spullen staan hier veilig en verwarmd en waterbestendig opgeslagen.

Vervolgens is de dag aangebroken dat het nieuwe huis ingericht kan worden. Dan bel je het mobiele opslag bedrijf en maak je een afspraak om de box weer te laten bezorgen. Hiermee worden een hoop zorgen uit handen genomen.

De voordelen van MOBOX

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Inclusief: 10 verhuisdekens, 3 vastzetbanden en 1 slot met sleutel

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Extra handig meegeleverd: 1 steekwagen en 2 meubelhondjes

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] De opslagbox wordt verwarmd en beveiligd opgeslagen

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Na de eerste maand huur, per week opzegbaar

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Gratis tussentijdse toegang, de koffie staat klaar

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Vervoerskosten bij 3 maanden huur gratis

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin!

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin! Heb je een opslagbox gehuurd van MOBOX en ga je binnenkort verhuizen? Dan is het van groot belang dat je de sfeer er tijdens jouw verhuisdag goed inhoudt. Ten eerste zorgt dat ervoor dat alles op rolletjes...

Voorjaarsschoonmaak

Lekker de frisse wind door je huis! De voorjaarsschoonmaak hoort bij de lente. Zo was het vroeger al, aan het einde van de winterperiode, om zo het nieuwe seizoen in te luiden. De ramen en deuren mogen open, vloerkleden uitgeklopt! De grote opruiming en een heerlijk...

We maken kennis met Jeroen: Chauffeur en logistiek medewerker MOBOX.

Ik wil me graag even voorstellen: Ik ben Jeroen en ik ben logistiek medewerker en chauffeur bij MOBOX.

Vijf tips om je kerstspullen netjes op te bergen

Aan het begin van dit nieuwe jaar geef ik je een paar tips die aan het eind van dit jaar goed van pas komen. Een paar tips om je kerst spullen netjes op te ruimen. Het optuigen van de kerstboom en het decoreren van het huis aan het einde van het jaar zal zo weer extra...

Mobiele Opslag nu ook beschikbaar voor zakelijke klanten.

Zakelijke Mobiele Opslag [persbericht] Intobusiness.nlParticuliere klanten kenden de voordelen al langer, maar ook zakelijke klanten kunnen sinds kort gebruik maken van de service van Mobox. Thomas Menken, eigenaar en aanbieder van de mobiele opslagboxen, ziet ook in...

Ruimtecalculator

Tuintafel
Tuinstoel
Ligstoel
Grasmaaier
Wasmachine
Droger
Kast (groot)
Verkleedkist
Mobox verhuisdozen
Fiets
Gereedschapskist
Surfplank
Mobox verhuisdozen
Bed (1 persoons)
Bed (2 persoons)
Matras (1 persoons)
Matras (2 persoons)
Kledingkast (klein)
Kledingkast (groot)
Nachtkastje
Mobox verhuisdozen
Koelkast
Diepvriezer
Afwasmachine
Magnetron
Eettafel
Stoelen
Gasfornuis
Wasmachine
Mobox verhuisdozen
Bureau
Bureaustoel
Archiefkast
Computermeubel
Tafel
Stoelen
Mobox verhuisdozen
Bank (2 persoons)
Bank (3 persoons)
Boekenkast
Eettafel
Eettafel stoelen
Bijzettafel
Wandmeubel
Salontafel
Fauteuil
Dressoir
Televisiemeubel
Mobox Verhuisdozen

Berekende ruimte

Benodigde ruimte
0.00 m3
Kies je opslagbox
8 m3 Opslagbox
0
14 m3 Opslagbox
0

Voor de aangegeven postcode is het niet mogelijk om direct een opslagbox te reserveren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.Chat on WhatsApp